Blog Layout

X 5 כללי זהב לתכנון ועיצוב המטבח לכל מי שמתכננים מטבח חדש הסרטון הזה בשבילכם

Jan 07, 2021

בסרטון הבא אני מגלה 5 X טיפים חשובים שהם אבן דרך ומעיין "כללי זהב" עבורי לפני שאני ניגשת לתכנון מטבח מחדש.

אם אתם שוקלים להחליף את המטבח שלכם, או לרכוש מטבח חדש,
חשוב מאוד להשקיע מראש מחשבה, וכמה שיותר - בתכנון!

אחת הטעויות הנפוצות היא שמשאירים לנגרים / למעצבים בחברת המטבחים לתכנן את המטבח – מבלי שלכם היו רעיונות ובדיקת צרכים מדויקת.
לכן, בבקשה אל תתנו לנגר או לחברת המטבחים לתכנן לכם את המטבח לפני שצפיתם בסרטון!

כמובן שישנם דיוקים וכללים נוספים, שמשתנים בהתאם לצרכים השונים של בני המשפחה והחלל הנתון... אבל הכללים הללו הם בהחלט נקודת התחלה מצוינת עבורכם, שיפילו לכם כמה אסימונים.

אלו 5 X כללים בסיסיים וחשובים לכל מטבח שפשוט יעשו לכם קצת סדר 

החלטתי לשתף זאת מכיוון שיצא לי הרבה פעמים לגלות טעויות קריטיות בתכנון המטבח, בקבוצות שונות לעיצוב הבית, וגם מלקוחות שלי שפנו אליי לאחר שכבר רכשו מטבח חדש.

עם עוד קצת חשיבה לעומק, היה ניתן לקבל תוצאה אחרת לחלוטין ומטבחים הרבה יותר נוחים ופרקטים.

לא חבל...?

13 Jan, 2021
לפחות פעם בשבוע שואלים אותי: ✔ כמה יעלה לי השיפוץ? ✔ כמה יעלה לי לעצב את הבית מחדש? ✔ כמה יעלו כל השינויים שאנחנו רוצים לעשות? ✔ האם התקציב שחשבנו עליו בכלל ריאלי? ואכן אלו שאלות מאוד חשובות... אחת הסיבות שפיתחתי את השיטה שלי P.I.T.D - Personal Interior Total Design היא כדי לענות על הנושא לעומק ולהיפטר מהבעיה של "חוסר ודאות" פעם אחת ולתמיד! גם את התקציב חייבים לתכנן ולדייק כמה שיותר הרבה לפני שמתחילים לבצע, ולהתאים אותו, כמובן, לכמות וסוגי השינויים שרוצים וחולמים לעשות... אז איך עושים את זה? מגדירים את הצרכים והחלומות באופן ברור ומדוייק מתכננים את התכנון והעיצוב המדוייקים שרוצים (גם לריהוט בלבד) מגדירים את האיכויות והסטנדרטים שאליהם שואפים עורכים סקר שוק לשם הערכת העלויות וממשיכים לסקר שוק מדוייק (לפחות של התשלומים הגבוהים) בונים סדרי עדיפויות - מה חשוב/מה דחוף יותר או פחות כל זאת, כדי לדעת מראש על מה הכי חשוב לכם להשקיע ואי אפשר לוותר (לפחות בשלב הראשוני), ועל מה אפשר לוותר (לפחות לשלב הראשון) או להתפשר (בסגנון/מראה/סוג החומרים/ייחוד). חשוב לציין, שכשאני מציעה להתפשר, הכוונה היא לא להוריד באיכות העבודה / המוצר. אז איך מתחילים בעצם לחשב את התקציב הרצוי לפני שמתחילים את התהליך? ראשית, יש לקחת בחשבון שבדירות קבלן זה קצת שונה משיפוצים/בניה, מכיוון שבדירות קבלן עלות הקבלן תהיה כתחשיב של עבודות נוספות מעבר לסטנדרט, ולכן העלות הכללית תהיה נמוכה יותר מאשר עלויות לשיפוץ/בניה. בשיפוצים/בניה אפשר לנסות לקבל הערכה גסה לפני שמתחילים: 1. ניתן לבדוק עם בעלי מקצוע שונים את העלויות המשוערות. בשיפוצים, כדאי לפעמים להזמין קבלן להערכת מחיר גסה לפני שבכלל התחלתם את התכנון המדוייק, שיוכל לתת לכם איזשהו סדר גודל לעלות השיפוץ (עבודה בלבד). חשוב לקחת בחשבון שזאת תהיה הערכה גסה בלבד, אז כדאי להוסיף לסכום כ- 30% יותר ליתר ביטחון. 2. לבדוק עם חברים/בני משפחה ששיפצו/בנו כמה פחות או יותר עלה להם השיפוץ/הבניה 3. להעזר בחברת כמאות לחישוב כמויות ותקציב ראוי לשיפוץ/בנייה 4. להתייעץ עם מעצב.ת פנים לגבי עלויות שונות שאולי לא חשבתם עליהן להלן כמה דוגמאות של מרכיבים שיכולים להשפיע על התקציב של הפרוייקט:
07 Jan, 2021
דוגמה נוספת, במטבח, האם במטבח שלכם היום חסרים לכם מקומות אחסון? האם המקומות היום לא מספיק נוחים/נגישים? במידה ולא, רצוי לתכנן מטבח גדול יותר, עם מגירות רחבות (יותר נוח מדלתות), מקום למזווה וכל מה שצריך לאחסן במטבח.
Share by: